FAQs

Vraag en Antwoord

Welke SKWURL kinderbedden zijn er?

In onze webshop zie je onze uitgebreide collectie SKWURL kinderbedden. Van de SKWURL toko tot de SKWURL Kiddie. Voor elke kamer is er een geschikt kinderbed. Er is zelfs een SKWURL My Pet, een heuse hondenmand. Speciaal bedacht voor onze eigen trouwe viervoeter.

 

Ik heb een eigen idee voor een kinderbed. Kan dat ook?

Wij staan altijd open voor andere creatieve ideeën voor een kinderbed. We laten onze fantasie graag de vrije loop en denken met je mee over een nieuw, uniek kinderbed. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wellicht voegen we dan wel een nieuw kinderbed toe aan onze collectie.

 

Ik wil een SKWURL kinderbed in een maat die niet op de site staat. Kan dat ook?

Onze kinderbedden zijn handgemaakt dus maatwerk is altijd mogelijk. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

In welke kleuren zijn de SKWURL kinderbedden leverbaar?

Steigerhout heeft zelf natuurlijk een prachtige grijze waas/look. Wil je liever wat meer kleur in de kinderkamer, dan kunnen we je SKWURL kinderbed ook met een wash behandelen. De volgende washes zijn beschikbaar: white, grey, black, pink, red en blue. Zie ook het Lookbook. De wash die wij gebruiken is van goede kwaliteit, geeft niet af en laat de mooie doorleefde structuur van het hout intact. De meerprijs van de wash is EUR 199.

 

Hoe lang duurt het voor ik mijn kinderbed ontvang?

Als je een SKWURL kinderbed hebt besteld, nemen wij contact met je op om een bezorgafspraak te maken. Wij streven er naar om het kinderbed binnen 10 werkdagen te bezorgen en zorgvuldig te installeren. Bovendien krijg je een handige onderhoudstool waarmee het kinderbed eenvoudig in goede conditie gehouden kan worden. We nemen de verpakkingsmaterialen weer mee om deze te kunnen hergebruiken.

 

Is steigerhout wel veilig voor kinderbedden?

Zeker! Veiligheid staat voorop in het productieproces. Alle SKWURL kinderbedden zijn zeer goed afgewerkt en geschuurd, alle zichtbare schroefgaten zijn netjes weggewerkt. Ook hebben alle kinderbedden viltglijders, waardoor het bed niet krast op de vloer.

 

Hoeveel bedragen de verzendkosten?

Aan verzendkosten doen we niet. Je bestelt een kinderbed en wij bezorgen deze gratis!

 

Kan ik mijn bestelling ook komen ophalen?

Natuurlijk kun je je kinderbed ook afhalen in ons afhaalmagazijn maar wij brengen het veel liever naar je toe. Zo zijn wij er zeker van dat je helemaal tevreden bent met je SKWURL kinderbed.

 

Hoe kan ik betalen?

Je kunt bij ons via een aantal manieren betalen: pin, IDEAL of creditcard. Betalen aan de deur hebben wij liever niet. Zo kunnen wij de veiligheid van onze chauffeur garanderen.

 

Waarom hebben jullie gekozen voor matrassen van IKEA?

Het is natuurlijk belangrijk dat je kind naast een mooi kinderbed ook een lekker en goed matras heeft om op te slapen. Uit diverse onderzoeken blijkt dat IKEA matrassen voldoen aan de hoge standaard eisen en een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben. Ook onze klanten beoordelen de matrassen goed.

Moet ik mijn steigerhouten kinderbed behandelen?

Bescherming van je steigerhouten producten is vooral nodig als deze buiten staan. We leveren wel een handige onderhoudstool waarmee je kleine beschadigingen weg kunt werken (als je kind bijvoorbeeld met een autootje tegen het bed aanbotst.)

 

Op welke ondergrond staat mijn steigerhouten kinderbed het beste?

Onze bedden kunnen op elke ondergrond staan. Wel is het hout aan de onderkant natuurlijk hard. Wij monteren altijd viltglijders waardoor het bed niet krast. Dat geldt ook voor onze andere producten.


Kan ik mijn oude lattenbodem of matras gebruiken voor een SKWURL kinderbed?

De bedden van SKWURL worden standaard geleverd met een nieuwe lattenbodem en matras. Heb je al een lattenbodem en/of matras in de juiste maat en wil je deze blijven gebruiken dan is dat uiteraard geen enkel probleem. De prijs van het kinderbed wordt dan natuurlijk ook lager.

 

Kan ik een bestelling terugzenden?

Je hebt 14 dagen (na leveringsdatum) de tijd om te kijken en te beoordelen of het kinderbed naar wens is. Zo niet dan breng je ons daarvan via mail op de hoogte. De verzendkosten van het retourneren van het kinderbed zijn wel voor eigen rekening. SKWURL zal het aankoopbedrag binnen 14 dagen na retourontvangst terugstorten op je rekening. Deze regel geldt niet voor een maatwerk bed waarvoor je ons opdracht hebt gegeven. In dat geval is het herroepingsrecht uitgesloten.

 

Kan ik losse onderdelen bestellen van jullie bedden?

Natuurlijk! Mocht er eens iets gebeuren met het kinderbed en er is iets kapot dan neem je gewoon contact met ons op! In de meeste gevallen kun je gratis een (steigerhouten) onderdeel krijgen. Je betaalt alleen de verzendkosten. Waarom gratis? Omdat wij instaan voor de kwaliteit van onze producten die verder gaat dan de standaard 1 jaar garantie die je normaal gesproken krijgt!

 

Wat is steigerhout?

Steigerhout de naam zegt het al “hout dat op de steigers in de bouw wordt gebruikt om, op vaak grote hoogte, veilig te kunnen werken en mooie dingen te kunnen maken.” Onze steigerdelen worden in de bouw gedurende verschillende periodes gebruikt, om zo verschillende categorieën hout te verkrijgen. Zo hebben wij:

  • Nieuw steigerhout: Vers hout van de houtzagerij. Mooie gave planken maar wel met een hoog vochtgehalte.
  • Jong gebruikt steigerhout. Van 6 maanden tot een jaar oud. Licht vergrijst maar nog niet al te zwaar belast en beschadigd.
  • Gebruikt steigerhout. Van 1 tot 3 jaar oud. Hierbij is goed te zien wat de bouw allemaal met de plank doet. Butsen, spijkers, schroeven en cementresten maken de plank tot wat hij is, een getekende plank.
  • Oud gebruikt steigerhout. Van 3 tot 6 jaar oud. Dezelfde als de plank van 1 tot 3 jaar alleen is het hout echt door de tijd en bouwvakkers onderhanden genomen. De plank is goed doorleeft en heeft zijn karakteristieke looks die bij stoer & oud gebruikt hout horen.

Voor steigerhout worden meestal snelgroeiende dennenhoutsoorten gebruikt zoals vuren of de fijnspar. Deze houtsoorten laten zich kenmerken door een lange zachte vezel. Door de planken met professionele schuurmachines te schuren wordt de plank mooi en glad zonder zijn karakter te verliezen. Maar zeggen dat de plank altijd splinter vrij is zullen we niet doen, dat is een utopie.

Nieuw steigerhout is vers gezaagd en komt vaak uit Noord Europa, Azië, Japan, Noord Amerika of Alaska. Als de verse planken bij ons binnenkomen hebben zij een hoog vochtgehalte. In onze droogruimte, waar we een goede ventilatie hebben en er veel zonlicht door de dakkoepels schijnt, liggen de planken minimaal 8 weken te drogen. Zo creëer je een goede natuurlijke manier om het hout te drogen. Als vers hout een aantal maanden de tijd krijgt om “rustig” te drogen krijg je planken die makkelijk te verwerken zijn en minder werken.

Door lucht, licht, vocht en droogte kan steigerhout altijd nog wel wat gaan werken. Wij proberen daar bij montage van onze producten altijd rekening mee te houden maar voorkomen doe je het niet. Wij vinden dat de “charme” van een natuurproduct

Een standaard steigerplank is ongeveer 5 meter lang, 19,5/20 cm breed en 3,2 cm dik. In de bouw luistert dat heel nauw. Wij werken uitsluitend met FSC goedgekeurde planken die aan alle eisen voldoen om in de bouw gebruikt te mogen worden.

Hoe gaat het in zijn werk met steigerhout dat van de bouw binnen komt?

Na binnenkomst worden de planken eerst zorgvuldig nagelopen op onvolkomenheden en kwaliteit. De planken worden gesorteerd en op gradatie opgeslagen. Jong gebruikt, gebruikt en oud gebruikt. Vervolgens worden de planken eerst ontdaan van spijkers en schroeven. Dan worden de planken door een krachtige borstelmachine getrokken waarmee de ergste cement, verf en andere resten worden verwijderd. Dan gaan de planken naar onze schuurafdeling waar zij met professionele schuurmachines, voorzien van afzuiginstallatie, zeer grondig geschuurd worden. Als laatste gaan de planken naar de zagerij en zijn ze klaar voor gebruik.

 

Wie is er ooit op het idee gekomen om van steigerhout meubelen te gaan maken?

Het idee! Kunstenaar Piet Hein Eek heeft ooit eens bedacht om van steigerdelen meubels te gaan maken. Nu is een steigerhouten meubel niet meer weg te denken uit het interieur.

Heb je onbeantwoorde vragen? Mail ons dan naar info@skwurl.nl